29. 11. 2023

Návrat na místo činu se nám vyplatil

Kolíne, Kolíne, stojíš v pěkné rovině a RED z nížiny postupuje do vyšší skupiny!

V posledním listopadovém víkendu 25.-26.11.2023 jsme odehráli 3.kolo EX-U18M, tentokrát v Kolíně. Vrátili jsme se na místo činu, kde jsme v dubnu 2023 vybojovali postup do této soutěže.

Věřili jsme, že to tady a teď vyjde, že postoupíme do vyšší skupiny pro další kolo. Po prvním setu 1.zápasu proti VK Sport Rychnov n.K. to vůbec na dosažení cíle, který jsme si přáli, nevypadalo. Ale hráči se z cesty vzpamatovali, zahřáli a rozjeli svou hru. S výhrou 3:1 odcházíme do šatny namotivováni na dalšího soupeře. Tim je VK PFN Znojmo. V tomto utkání nenecháváme nic náhodě a vítězíme 3:0. Sobotní část končíme se 2 výhrami a s velkou šancí urvat postup do čtyřky.

V neděli nám přálo štěstí i díky soupeřům, kdy jsme věděli, že postup již máme jistý z 2.místa. S SK Volejbal Kolín nakonec prohráváme, kdy za stavu 2:2 se zranil náš nahrávač. I tak si za tiebreak 2:3 připisujeme 1 bod. Poslední utkání s VK Jirkov byl ve znamení jistoty postupu ze skupiny, a výsledek tomu tak odpovídal. Vítězíme v tiebreaku 3:2.

Další turnaj nás čeká v lednu, kde pořadatelem skupiny 4D bude Velké Meziříčí. Práce pod vysokou sítí na palubovce máme spoustu, tak není nač čekat, jdeme na to!