28. 02. 2024

Měsíc únor a průběh soutěží v rámci okresu

I přes jarní prázdniny a lyžařské výcviky jsme odehráli všechny kategorie

Únor jsme v rámci okresu zahájili v sobotu 3.2.2024 kadetskou kategorií v šestkovém volejbalu FM-U18M. V tělocvičně ZŠ Komenského FNO jsme se utkali na 3 hrané sety s TJ Sokol Palkovice a SK Návsí.

S Palkovicemi nakonec prohráváme nejtěsnějšími výsledky v jednotlivých setech 0:3 (23:25; 23:25; 24:26). S SK Návsí máme utkání pod kontrolou, jen ve 3.setu nesoustředěnost a uvolnění hry nás stojí jeho ztráta. Konečné vítězství si připisujeme do tabulky za 2 vítězné sety 2:1.

Hned další víkendový den v neděli 4.2.2024 jsme na domácím hřišti odehráli šestkový volejbal v kategorii staršího žactva (FM-U16). V této kategorii náš tým převážně tvoří hoši z mladších žáků, aby získávali co nejvíce zkušeností.

Ve skupině D jsme za soupeře měli holky TJ Sokol FM „D“ a VK Raškovice „A“. Tato skupina byla odehrána na 3 hrané sety.Děvčatům jsme nedopřáli ani jeden set a naši hráči byli za svou bojovnost a radost ze hry odměněni 2x vítězstvím 3:0.

V úterý 6.2.2024 jsme pořádali trojkový volejbal mladšího žactva FM-U14. Ve skupině F náš tým RED C je složen z nováčků, a pro některé to byla jejich premiéra. Ze 4 zápasů se našim nejmladším podařila uhrát jedna výhra a jedna remíza.

Čtvrteční odpoledne 8.2.2024 v Raškovicích bylo naplněno opět trojkovým volejbalem. Zde svou únorovou část soutěže odehrála skupina E, do které patřil i náš tým RED B. Našim hráčům se vůbec nedařilo. Prohra všech zápasů je bohužel stojí sestup pro poslední březnové kolo do skupiny F.

V pátek 9.2.2024 náš tým RED A odjel do Janovic odehrát svou skupinu B v trojkovém volejbalu. S TJ Sokol Palkovice naši kluci sehráli boj o první místo ve skupině. To vybojovali a získali až díky poměrem míčů, tak těsný výsledek to byl. Jelikož postupují vždy 2 týmy ze skupiny, s Palkovicemi se v posledním březnovém kole trojiček potkáme ve skupině A. Uvidíme, zda zápasy budou opět tak vyrovnané a napínavé.

Již tradičně se u nás v tělocvičně ZŠ KOM FNO uskutečnilo další kolo čtverkového volejbalu staršího žactva FM-U16. Celkem se účastní 6 družstev, z toho v této kategorii máme 2 týmy. Tým A složený z našich SŽ vede tabulku s přehledem. V týmu B hrají mladší žáci, aby získávali zkušenosti a herní dovednosti. V tomto kole se umísťují na 4.místě.

Únorové kola soutěže okresní úrovně pro náš klub uzavřeli kadeti, kdy jsme ve středu 28.2.2024 v Palkovicích odehráli čtverkový volejbal FM-U18M. Tým Red A bohužel jedou domů s nula body a tím se umisťuje na 5.místě v tabulce.